Gåsa Gose er en syrlig øltype med opphav i Goslar i tyske Niedersachsen. Vi har samarbeidet om smakssammensetning  med chef og eier av Smag & Behag i Grimstad, Hans Petter Klemmetsen. Alkoholstyrken er på 3,2% vol.

Gåsa Gose  er laget med tre forskjellige korntyper; hvete, bygg og havre. Den er syrnet med blåbærbiola og tilsatt salt og korianderfrø ifølge den tyske tradisjonen.

Gåsa Gose smaker godt til fisk, skalldyr eller alene. Smaken kommer best fram hvis den nytes ved en temperatur på mellom 4 og 6°C.

Ingredienser
Vann, bygg- og hvetemalt, humle (Perle), gjær, melkesyre, korianderfrø og kosher salt.
Inneholder: Bygg, hvete og melk.

IBU 12
0,33 ℓ℮
Eske 24 x 0,33 ℓ
KeyKeg 20 ℓ

Produktark/Product sheet
Spotify playlist


Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Informasjon finner du på helsenorge.no.





Vessøya Wit er et mildt hveteøl av belgisk type, med koriander og appelsinskall.

Vessøya Wit er gjæret med Sigmund Gjernes Voss kveik, og dermed er den norske forbindelsen opprettet.

Vessøya Wit er også laget av hvetemalt, byggmalt og humle (Hallertau Perle) i tillegg til grimstadvann.

Vessøya smaker godt til retter av sjømat eller alene.

Smaker best mellom 4 og 6 °C.

Ingredienser
Vann, bygg- og hvetemalt, humle (Perle), gjær (Sigmund Gjernes-kveik), korianderfrø og pomeransskall.
Inneholder: Bygg og hvete.

IBU 16
Alkohol: 4,7 % vol
0,33 ℓ℮
Eske 24 x 0,33 ℓ
KeyKeg 20 ℓ

Produktark/Product sheet
Spotify playlist


Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Informasjon finner du på helsenorge.no.