Gåsa Gose er en syrlig øltype med opphav i Goslar i tyske Niedersachsen. Vi har samarbeidet om smakssammensetning med chef og eier av Smag & Behag i Grimstad, Hans Petter Klemmetsen. Alkoholstyrken er på 3,2% vol.
Gåsa Gose er laget med tre forskjellige korntyper; hvete, bygg og havre. Den er syrnet med blåbærbiola og tilsatt salt og korianderfrø ifølge den tyske tradisjonen.
Gåsa Gose smaker godt til fisk, skalldyr eller alene. Smaken kommer best fram hvis den nytes ved en temperatur på mellom 4 og 6°C.
Ingredienser
Vann, bygg- og hvetemalt, humle (Perle), gjær, melkesyre, korianderfrø og kosher salt.
Inneholder: Bygg, hvete og melk.
IBU 12
0,33 ℓ℮
Eske 24 x 0,33 ℓ
KeyKeg 20 ℓ
Produktark/Product sheet
Spotify playlist
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger.
Informasjon finner du på helsenorge.no.